İnfoblox DNS Güvenliği ile Türkiye de ve Artık Kent Bilişim Portföyünde! ( Detaylı Bilgi İçin Lütfen Bizi Arayın ! )


              Microsoft Windows Server işletim sistemleri ile "ücretsiz" olarak kullanılabilen DNS, DHCP ve IPAM özellikleri kurumların ekstra bir ücret ödemedikleri öncelikli tercih sebebidir. Ancak Cloud, SaaS, SD-WAN ve IoT teknolojileri yönetmek olduğumuz ağ ortamlarını ve sınırlarını eskiye nazaran oldukça değiştirdi. Bu durum "ücretsiz" hizmetlerin ölçeklenemeyebilir veya kurumsal ihtiyaçları karşılayamayabilir ve toplam sahip olma maliyetini arttırabilir duruma getirdi. Microsoft Gold Partner olan Infoblox, güvenilirliği, güvenliği ve otomasyonu en üst düzeye çıkarmak için sorunsuz bir şekilde bütünleşen, yüksek düzeyde kullanılabilir ve ölçeklenebilir bir çözüm aracılığıyla Microsoft altyapısının mevcut değerini genişletmektedir. Bugün binlerce küresel müşteri, ortamlarını daha ileri seviyeye taşımak için amaca yönelik oluşturulmuş, kurumsal düzeyde Infoblox DDI'yı kullanıyor. Bu yazıda Infoblox DDI'yı seçmek için en önemli nedenler açıklanacaktır..

            Purpose-built DDI Infoblox DDI, kullanım amacına uygun temel servisler içeren, kesintisiz çalışma için güçlendirilmiş işletim sistemi (NIOS) içerir. Son 5 yılda platform kaynaklı sadece 5 adet güvenlik açığı çıkmıştır. DNS,DHCP ve diğer servisler Microsoft sunucu işletim sistemi merkezli çözüm olarak sunulmaktadır. Microsoft işletim sistemleri üzerinde ise geçen sene kritik ağ servislerinde 750’nin üzerinde güvenlik açığı çıkmıştır.

            

                  99.999% Service Uptime Infoblox, kritik ağ hizmetleri için en yüksek düzeyde kullanılabilirliği sağlamak amacıyla standartlara dayalı yüksek kullanılabilirliği, kanıtlanmış DHCP failover, DNS Anycast, gerçek zamanlı DDI data replication ve yapılandırma senkronizasyonunu destekler. Microsoft, DHCP failover yapılandırmayı destekler ancak kesintisiz çalışma için gerekli olan yukarıdaki özellik kümesini içermemektedir. DNS ve DHCP’nin neden olduğu kesintiler için çözüm süresi Infoblox ile %70 oranında azalmıştır. Daha önce yaşanmış olan olaylar ile ilgili örnek ekran görüntüleri aşağıdaki gibidir. 

                Improved Visibility Sahip olduğumuz varlıkları bilmeden etkin ve doğru bir sistem yönetiminden bahsedemeyiz. Dolayısıyla asset management ve bu assetlerin gerçek zamanlı olarak görünürlüğünün sağlanması oldukça önemlidir. Microsoft DNS ve DHCP bize sınırlı görünürlük sunmaktadır. Görünürlüğün sınırlı olması herhangi bir problem olması durumunda çözüm süresini de arttırmaktadır. Denetleme ve uyumluluk gereksinimlerinin sağlanmasında ise hataya düşmemize neden olabilmekte ve başarısızlıkla sonuçlanmalarına neden olmaktadır. Infoblox ile birlikte sahip olduğumuz cihazların envanterinin oluşturulma süresi %90’a varan oranda azalmaktadır ve kurumsal genişlikte görünürlük sağlanmaktadır.

                

               Single Control Plane Infoblox Grid™ ,birden fazla sunucu ve ağda oturum açmak zorunda kalmak yerine,tek bir kontrol noktası üzerinden upgrade işlemleri de dahil olmak tüm DDI ağ hizmetlerinin görünürlüğüne ve kontrolüne olanak tanır. Infoblox,Microsoft DNS/DHCP sunucusuna veya Windows ana bilgisayarına ek bir yazılım yüklenmesini gerektirmediğinden sistem üzerine ek yük bindirmez ve performansı etkilemez. Ağınızdaki kör noktaları ortadan kaldırır. Otomasyon özelliği sayesinde hergün manual olarak gerçekleştirilen işlemlerin sayısının azaltılmasını sağlar. Microsoft ve Infoblox DNS/DHCP hizmetlerinin yanı sıra IP adreslerinin de tek bir kontrol paneli üzerinden paralel olarak yönetilebilmesi için Infoblox'un web tabanlı arayüzü kullanabilir. Infoblox cihazlarında yapılan herhangi bir DNS değişikliği, uygun Microsoft DNS sunucusuna da yayılacaktır. Microsoft veya Infoblox tarafından yapılan değişiklikleri Infoblox otomatik olarak senkronize edecektir. Bu sıkı entegrasyon, kuruluşların Infoblox'un sağladığı ek hizmetlerden yararlanırken mevcut Microsoft DNS/DHCP sunucularını korumalarına olanak tanır. Infoblox ile birlikte DNS ve DHCP yapılandırmaları/değişiklikleri için harcanan süre %69 oranında azalmıştır. 

Role-Based Access Control Infoblox, yetki devrini ve ağ nesneleri üzerinde access control sağlar. Bu sayede risk azalırken, çeviklik ve daha detaylı kontrol sağlar. Windows, NetOps, DevOps ve Güvenlik ekipleri arasında ekipler arası işbirliği sunar. Bir Microsoft sunucusunda bulunmayan güvenlik ilkeleri üzerinde ayrıntılı denetime sahip olabilirsiniz. Market Leadership, Infoblox, DDI Pazar Lideri olarak 25 yıldır tüm önemli sektörlerde yüksek memnuniyet derecesine sahip en iyi markalar dahil olmak üzere DNS ve DHCP pazarında ve %92 si Fortune 100 içerisinde olan 13.000’den fazla müşteride çalışmaktadır.

 

Detaylı Bilgi İçin Linklere Erişerek Dökümanları İnceleyebilirsiniz.

 

Infoblox DDI Seçmek için En Önemli Nedenler.pdf

infoblox-datasheet-bloxone-threat-defense-advanced.pdf

 

KENT BİLİŞİM ( İLETİŞİM, TEKNOLOJİ, GÜVENLİK ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ )
KENT CALL CENTER ( ÇAĞRI MERKEZİ KİRALAMA ve DANIŞMANLIK HİZMETLERİ )